Flyrejser Rejser Vin og Gastronomi

Vinrejsen til hjertet af Italien

vinrejse trevi
Det smukt beliggende Trevi i Umbrien

Vinrejse for specielgrupper til Trevi i det smukke italien.

Vinrejse
Vinsmagning er en spændende del af opholdet i Umbrien og Toscana

Vinrejser med masser af gastronomi og kulturelle oplevelser.

Her bor vi på Hotel alle Rocca

Dag for dag

1. dag: Ankomst til Trevi

Det historiske Trevi er spækket med kringelkroge, og næsten hver en bygning fortæller en spændende historie. Det store antal renæssancepalæer vidner om de formuer, som adelsfamilierne samlede sammen gennem generationer på Trevis dyrebareste eje; olivenolien. Udsigten til Spoletodalen er helt fantastisk og herfra kan vi se til Montefalco, Spello, Perugia og Assisi. På hotellet venter den dejlige umbriske velkomstmiddag inklusive lokal vin, selvfølgelig.

Trevi på toppen med skøn udsigt

2. dag: Perugia 

Vi besøger Perugia, Umbriens hovedstad. Sammen med en lokalguide viser rejselederen rundt i en af Italiens smukkeste og hyggeligste byer. Byen rummer en række store seværdigheder. Der går rulletrapper fra det nedre til det øvre centrum gennem den gamle bymur, der nærmest er indrettet som en slags arkæologisk museum. På pladsen ser vi et af Italiens smukkeste springvand fra 1300-tallet. Herefter er der lidt tid til at snuse rundt i Perugia på egen hånd og finde et hyggeligt frokoststed. Om aftenen tryller hotellets køkken igen en lækker 4-retters menu frem, og retternes akkompagneres af passende vine.
Chokolade i Perugia.

3. dag: Vin, trøfler og oliven 

I dag koncentrerer vi os om essensen af Trevi: Olivenolie, trøfler og vin! Om formiddagen viser hotelværtinden Valentina os sin families olivenlund, og vi nyder lidt snacks og smager på sidste års høst. Herfra kører vi til den lille landsby Campello sul Clitunno, der er kendt for sine fantastiske trøfler. Vi ser her, hvordan man finder og indsamler de berømte og eksklusive trøfler – og der vanker også lidt smagsprøver, inden turen går videre til en vingård, hvor vi hører om Montefalco-vinenes fortræffeligheder. Mens vi smager på vinene og får serveret lokale delikatesser. Denne langsomme men fornøjelige seance i olivenlunden, hos trøffelsamleren og på vingården gør det ud for dagens frokost. Vi går ikke sultne herfra, og man forstår, hvorfor folk i Umbrien lever længe. Om aftenen kan du spise middag i Trevi på egen hånd eller deltage i en hyggelig aften, hvor vi selv tilbereder en herlig umbrisk middag.

Kokkeskole og middag
Tilbered selv din umbriske middag. Hotellets anerkendte køkkenchef og medejer, Marco, har købt ind, og under hans kyndige vejledning skal vi selv tilberede en typisk umbrisk middag. Her lægges naturligvis vægt på egnens mange skønne landbrugsprodukter. Det hele afsluttes med, at vi nyder den tilberedte middag ledsaget af den herlige, lokale vin.

4. dag: Assisi og middelalderlandsbyen Torre Del Colle

Assisi ligger på en bakketop med udsigt til Appeninerne. En særlig stemning hviler over byen med det store antal kirker og klostre, som huser mange munke og nonner. Blomster hænger ned fra vinduesgesimserne, og her dufter af roser og røgelse. Her fødtes Italiens elskede helgen Frans af Assisi (1181-1226), og her opstod franciskanerordenen. Ordenens og Assisis betydning er med valget af den nye pave steget betragteligt. Pavenavnet Frans signalerer ydmyghed og servilitet, og katolikker fra hele verden valfarter til den berømte San Francesco-basilika med den hellige Frans grav, som vi naturligvis besøger. Vi oplever byens særlige atmosfære på en byvandring gennem de smalle gader og ser desuden det romerske Minervatempel, der i dag fungerer som kirke.
Asisi, San Francicus basilika

I den lille middelalderby Torre Del Colle, som kun tæller 33 indbyggere, spiser vi frokost i en gammel olivenmølle. I den lille rustikke restaurant hersker en utrolig hyggelig og autentisk stemning, som er ud over det sædvanlige – og så kan de lave mad, så englene synger!
Om aftenen er det muligt at spise middagen på en af byens gode restauranter. Rejselederen er gerne behjælpelig med forslag.

5. dag: Cortona

I dag skal vi besøge den kendte by, Cortona.
Cortona, frisk frugt i hovedgaden
Frokost i Cortona

Byvandringen afsluttes med en lækker frokost, og herefter er der tid på egen hånd til at nyde denne skønne by. Om aftenen kræser køkkenchefen igen for os, og serverer os en klassisk italiensk afskedsmiddag inklusiv vin på hotellet.

6. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Rom, hvor vores fly til København venter.

Teknisk rejsearrangør: Vitus Rejser

vagn@molnit.dk
CEO i InfoTainment. Redaktør på FerieBlogger.dk og 4minutter.tv. Samtidig har Vagn Molnit over 40 års erfaring fra arbejdet i, ved og med rejsebranchen i ind-og udland.