Foredrag Historier fra Danmark

Danmark – Tag med ud ad Margueritruten

Danmark er og bliver noget helt særligt for mig

danmark
Gad vide hvad de kigger på ?
Danmark er noget særligt for historiefortælleren, Vagn Molnit:
“I flere år kørte jeg ud ad den navnkundige “Margueritrute”, som er Danmarks svar på andre kendte ruter i verden, f.eks. vinruter, den romanstiske vej, Rute 66 og mange flere.”

Oplev Danmark på et hyggeligt foredrag med Vagn Molnit

danmark
På mange af museerne, slottene og gamle klostre gemmer der sig en verden af igår.

“Mit udgangspunkt er altid den lokalitet, som jeg besøger i forbindelse med foredraget. Derfra tager jeg mine tilhørere med rundt i landet og fortæller om de herlige historier, legender og myter, som vi er så velsignede med i Danmark.” Fortæller Vagn Molnit.

Vi kender huset i Odense, men kende vi også H.C.Andersen. Det gør historiefortælleren, Vagn Molnit. Han har studeret vores kendte nationdigters historier og inderste drømme.

Foredraget indholder både foto og videoklip fra mere end hunderede forskellige steder i kongeriget (læs: dronningeriget).

“Jeg har været i hver en krog og interview utroligt mange spændende mennesker. De havde alle hver deres oplevelser, deres udgangs var i det lokale område.” siger Vagn Molnit. “Og jeg glæder mig hvergang til at genfortælle historierne ved mine foredrag.”

Danmark rundt ad Margueritruten

I 1991 åbnede Margueritruten, som et storstilet initiativ fra noget, der dengang, hed Turismes Fællesråd.
Ruten førte turisterne fra ind- og udland rundt i hele Danmark, lige på nær nogle af øerne, bl.a. Bornholm. Grundtanken var at hjælpe bilturisterne væk fra de nye kedelige motorveje og ud på de små landveje, igennem provinsens mange hyggelig landsbyer og købstæder. Her kunne man finder museer, slotte, gamle borge og klostre. Her lå den gamle “kongelige priviligerede kro”, her fandtes de storslåede udsigtspunkter. På Margueritruten mærkede man det Danmark, som vi alle elsker.

Stadig er Margueritruten den perfekte udflugtsrute igennem Danmark. Navnet er forøvrigt en hyldes til vores dronning, Margrethe II, som bar det stilrene marguerit-smukke på sin brudekjole. Egenligt var det hendes mor Dronning Ingrids smukke, som elskede denne smukke blomst og som også gav datteren kælenavnet “Daisy” (engelsk for marguerite).
Hvis man ønsker at kører hele Margueritruten igennem så har den en længde på over hele 4.218 kilometer.

Vi springer den lange køretur over og Vagn Molnit fortæller i foredraget om højdepunkterne, der vil interessere tilhørerne om deres lokalområde og nærmeste omegn.

Tid: 2 timer inkl. 1/2 times pause.

Læs mere om Margueritruten

 

vagn@molnit.dk
CEO i InfoTainment. Redaktør på FerieBlogger.dk og 4minutter.tv. Samtidig har Vagn Molnit over 40 års erfaring fra arbejdet i, ved og med rejsebranchen i ind-og udland.